matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
o ile jest mniejsza liczba y od x
ewelina:
liczba x jest o 50% większa od liczby y. O ile jest mniejsza liczba y od liczby x ? Może mi ktoś pomoc?
24 lut 21:14
Eta:
x= 1,5y
y
y
2
*100% =
*100% = 66
%
x
1,5y
3
24 lut 21:35