matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad
Aga:
Narysuj wykres funkcji f(X)= ∫2x − 4| −
√
x
2
+4x+4
. Określ liczbę rozwiązań równania |f(x)| =m. Dla jakiego m pole trójkąta ograniczonego wykresem funkcji f oraz prostą y = m równe jest 6?
24 lut 21:08
Mila:
f(x) =|2x−4|−|x+2|
24 lut 21:51