matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz liczbę n w ciągu arytmetycznym ( a_n ) wiedząc że
matmaaa:
czy umie ktoś rozwiazać to zadanie ?
wyznacz liczbę n w ciągu arytmetycznym ( a
n
) wiedząc że :
1
9
a
1
= 29, a
n
=15
, r=−
2
10
24 lut 19:47
krystek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/264.html
24 lut 19:49