rosta
AAAA: Punkt M należy do prostej o równaniu y=5x−2 i nalezy do prostej o rownaniu 2x−4y+1=0. Znajdz
wspołczynnik M...
Pod x i y podstawiam 0? a pozniej co wyjdzie pod drugie działanie?
24 lut 18:52
Tragos: M(a, b)
{ b = 5a − 2
{ 2a − 4b + 1 = 0
i rozwiąż ten układ
24 lut 18:55
AAAA: y=5x−2
y= 5*0=−2
y=−2 ?
−2=5x−2
5x=−2+2
x=0?
24 lut 18:56
AAAA: Omg , patrze i nic nie widze z tego układu..............
24 lut 18:57
Eta:
M(x,y)
rozwiąż układ równań:
y= 5x−2
2x−4y+1=0
otrzymasz
odp:
24 lut 18:57
Eta:
Myślę,że w treści zad. powinno być:
"znajdź współrzędne" punktu M
24 lut 18:59
AAAA: Nie wiem skad mis ie to wzieło.
24 lut 19:00
AAAA: Dokladnie tak, przeraszam moj błąd.
24 lut 19:00
Eta:
No to dokończ ........tak jak napisałam (rozwiąż ten układ równań
24 lut 19:02
AAAA: y pod y , x pod x ?:x wybacz, czarna magia to dla mnie jest
24 lut 19:04
Eta:
y=5x−2
2x−4(5x−2)+1=0
2x−20x+8+1=0
−18x= −9
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
x= |
| to y= 5* |
| −2= 2 |
| −2= |
| |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
i po bólu
24 lut 19:07
Tragos: y = 5x − 2
2x − 4(5x − 2) + 1 = 0
2x − 20x + 8 + 1 = 0
x = ?
24 lut 19:07
AAAA: Ale głupol jestem, teraz juz to widzę, dziękuje
24 lut 19:10
AAAA: chociaż i tak nie wiem dlaczego tak, bo nie przypominam sobie żebym kiedyś coś takiego
robiła... :x
24 lut 19:12