matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
cinek:
oblicz pochodną xe
−2x
1e
−2x
+x−2e
−2x
=x−e
−2x
gdzie sknociłem?
24 lut 18:33
Eta:
y
'
= 1*e
−2x
+x*e
−2x
* (−2x)
'
= ......
24 lut 19:01
Eta:
= e
−2x
−2x*e
−2x
=(1−2x)*e
−2x
24 lut 19:04