zadanie na całke.Proszę o pomoc
baaaaaaaaaśka: oblicz pole obszaru ograniczonego liniami y= x2+6 y=x+6
24 lut 18:00
panther: a masz jeszcze coś podane?
24 lut 18:04
baaaaaaaaaśka: sporządź odpowiedni rysunek
24 lut 18:10
baaaaaaaaaśka: moze nie całka tylko obojętnie jak
24 lut 18:12
Beti: rozwiąż układ równań, żeby znaleźć punkty przecięcia wykresów.
24 lut 18:14
ejendi:
wygląda niewinnie ale wykres jest powyżej Ox
punkty przecięcia y= x2+6 i y=x+6
A(1,7)
B(0,6)
∫(x−6)−∫x
2+6[w granicach 1−0]
| | 1 | |
x2/2+6x] −(6 x+x3/3]=1/2+6−(6+1/3)= |
| |
| | 6 | |
24 lut 18:37