matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
limb:
Czy mógłby by mi ktoś pomoc w rozwiązaniu tego zadania
1 Jeśli suma dwóch liczb jest równa −15, przy czym druga z liczb jest o 7 większa od pierwszej, to tymi liczbami są; A 8 i 1 B 16 i 0 C −11 i −4 D tego nie da się obliczyć
24 lut 18:00
asik :
2x+7=−15 2x=−22 x=−11
24 lut 18:06