matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POMOCY!!
Kasiaula:
Oblicz wartości: a) sin 300°; b) tg π. c) cos 210° d)sin π.
24 lut 16:07
Aga1:
sin(300
0
)=sin(360
0
−60
0
)=−sin60
0
= tgπ=0 cos210
0
=cos(180
0
+30
0
)=−cos30
0
= sinπ=0
24 lut 16:16