sprawdzicie?
Asia: sprawdzicie

|3,14−π|=|π−3,14|
|
√13+13|= −|13−
√13 |
|−1−
√3|=1+
√3|
|4−
√5|=|
√5−4|
|6
√3−10|=
|3
√5−5
√3|=|5
√3−3
√5|
24 lut 15:21
konrad: a czemu wyniki znowu zapisujesz w module
24 lut 15:22
Asia: a no tak:")
24 lut 15:25
konrad: nie wiem jaka jest treść zadania ale zakładam, że należy zapisać wyrażenie w module bez modułu
24 lut 15:26
konrad: to zapisz rozwiązania jeszcze raz i sprawdzimy
24 lut 15:27
Asia: |3,14−π|=π−3,14
|√13+13|= 13+ √13
|−1−√3|=1+√3
|4−√5|=4−√5
|6√3−10|=10−6√3
|3√5−5√3|=5√3−3√5
24 lut 15:33
konrad: sorry, że dopiero teraz ale musiałem wybyć

6
√3≈10,4 zatem 6
√3−10>0 ⇒ nie zmieniamy znaków
24 lut 16:01