matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz pochodną funkcji złożonej
łoki:
proszę o sprawdzenie
lnx
1
*x
2
−2x*lnx
x
x−2x*lnx
y=
=
=
−?
x
2
(x
2
)
2
(x
2
)
2
24 lut 15:02
;==) :
http://www.wolframalpha.com/input/?i=d%2Fdx%28log_2%28x
masz tu stronke co liczy pochodne, nie pytaj sie za kazdym razem tutaj sobie sprawdzisz czy masz dobrze a jesli nie to tam jest krok po kroku
24 lut 15:04
ania:
możesz x wyciągnąć przed nawias i skrócić
24 lut 15:04