matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosze o pomoc w tym zadaniu
Darek:
Przedłuzenie ramion trapezu ABCD przecinaja sie w punkcie S.Wiadomo ze ADS=3:4 oraz BC=12.Znajdz dł odcinka BS
24 lut 14:46
ejendi:
jeżeli AD/DS=3:4 to z proporcji SC/4=12/3 BS=12+SC=28
24 lut 15:26