matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomozcie
baku:
Suma n poczatkowych wyrazow ciagu arytmetycznego an jest rowna Sn. wyznacz an wyraz ciagu jesli Sn=238, a1= 5, n= 7
24 lut 14:46
goldenfille:
2a
1
+(n−1)r
Sn=
n
2
podstaw do wzoru i Ci wyjdzie
24 lut 14:58