matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz pochodną funkcji złożonej
łoki:
proszę o sprawdzenie
1
e
x
e
x
*(x+2)−1*e
x
e
x
*(x+2)−e
x
y=
*e
x
=
=
=
x+2
x+2
(x+2)
2
(x+2)
2
24 lut 14:36
konrad:
e
x
(x+2−1)
=
=
(x+2)
2
e
x
(x+1)
(x+2)
2
24 lut 14:39