wartość bezwzględna
Ola: Bardzo proszę o pomoc, nie wiem czy gdzieś jest błąd

Dla jakich wartości parametru p równanie |x+2| − |x+4| = p ma dokładnie jeden pierwiastek
ujemny?
Zaczęłam rozwiązywać, w odpowiedziach jest że p należy (−2,2) i nie umiem dojśc dlaczego.
Rozpisałam na przedziały:
1. x<4, wynik p=2
2. −4< x< −2 wynik p nalezy (10,14>
3. x > −2 wynk p= −2
I niestety nie wiem co dalej, z pewnością należy jedynie spisać odpowiedzi i wszystko wyjdzie,
ale po prostu tego nie widze, juz długo dziś siedzie nad matmą, być może dlatego. Baaardzo
prosze o pomoc
24 lut 14:29
Aga1: Wydaje mi się, że najlepiej narysować wykres f(x)=Ix+2I−Ix+4I, a następnie
odpowiedzieć na pytanie
Dla jakich p f(x)=p ma jedno rozwiązanie ujemne
24 lut 14:34
Ola: nie potrafie narysowac tego wykresu, cały czas coś mi źle wychodzi
24 lut 14:45
Aga1:

Dla x<−4
f(x)=−x−2+x+4=2
dla x∊<−4,−2)
f(x)=−x−2−x−4=−2x−6
Dlax≥−2
f(x)=x+2−x−4=−2
24 lut 21:28
Mila: Aga1 − narysowałam to w innym wątku,zobacz.
24 lut 21:31