matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz pochodną funkcji złożonej
łoki:
proszę o sprawdzenie
1
2
y=x−2arctgx=1−2
=1−
(1+x
2
)
2
(1+x
2
)
2
24 lut 14:17
Aga1:
Mianownika nie podnosisz do kwadratu.
24 lut 14:25
łoki:
2
czyli ... 1−
?
1+x
2
24 lut 14:29