Oblicz błąd bezwzględny i względny przybliżenia 2,4 liczby 237
Asia: Oblicz błąd bezwzględny i względny przybliżenia 2,4 liczby 237
24 lut 13:58
Man in black: To jest dość słabe przybliżenie... Chyba że 2,4 to przybliżenie 2,37.
Ale niech będzie tak jak napisałaś:
błąd bezwzględny: |a−a
Δ| = |237 − 2,4| = 234,6
| | |a−aΔ| | | 234,6 | |
błąd bezwzględny: |
| = |
| ≈0,99 = 99% |
| | |a| | | 237 | |
24 lut 14:02
Asia: dzieki
24 lut 14:37
Man in black: Ten drugi był oczywiście względny (poszło ctr + c, ctr + v)
24 lut 22:28