granica funkcji
Darek:
lim
n⇒∞ n(
√4n2+1 − 2n)
24 lut 13:50
Aga1: | | 2n+3 | | 2 | | n+2 | |
( |
| )n+2=(1+ |
| )2n+1) |
| →(e2)1/2=e |
| | 2n+1 | | 2n+1 | | 2n+1 | |
24 lut 14:00
Darek: ok

dzięki Aga1

a jeśli chodzi o 2?
24 lut 14:08
Darek: Pomoże ktoś z tym 2 ?
24 lut 14:35
Darek: wyszlo mi ∞. Dobrze?
24 lut 14:37
Aga1: chyba źle
| n(√4n2+1−2n) | | √4n2+1+2n | |
| * |
| = |
| 1 | | √4n2+1+2n | |
licz
24 lut 14:42
Darek: 1/4 ?
24 lut 15:05
Darek: ?
24 lut 16:04
Aga1: Teraz dobrze.
24 lut 16:13