matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja odwrotna
Łukasz:
podaj funkcję odwrotną do y=ln(2x−3)
24 lut 13:48
Man in black:
Z tego równania wyznacz x. y=ln(2x−3) ⇔ e
y
=2x−3 ⇔ x=... I po sprawie.
24 lut 13:53
Łukasz:
pięknie dziękuję
24 lut 13:57