pomocy !!
Tuman: rozwiąrz równania i nierówności logarytmiczne i wykładnicze
72x +7x =36x7x +686 log3x−1=0
2x(12)2x−3x(12)x+<0 logx4 logx9=2
32−10x3x+9≥0 log(x−2) (x3−14)=3
log12(2x−5)<−4
3 kwi 21:33
Basia: Czy w pierwszym na pewno jest =36x7x czy po prostu =36*7x ?
W drugim to 2x czy 2* ?
Trzeciego w ogóle nie umiem przeczytać.
W czwartym: czy 12 to podstawa logarytmu ?
W piątym log3x czy log3x ?
W szóstym: czy x jest podstawą logarytmu ?
Siódmego w ogóle nie umiem przeczytać.
Czekam na porządne napisanie zadań.
3 kwi 22:36