Oblicz granicę
lukmack: Oblicz:
lim (2x+7/2x+3)x−1
x→∞
24 lut 11:07
Aga1: Czy to ma tak wyglądać?
24 lut 11:09
Artur z miasta Neptuna:
jeśli tak to wskazówka:
'granica "Eulera" '
24 lut 11:12
lukmack: Aga1 tak
24 lut 11:14
Aga1: | | 4 | | 4 | | x−1 | | 1 | |
(1+ |
| )x−1=[(1+ |
| )2x+3] |
| =(e4) |
| =e2 |
| | 2x+3 | | 2x+3 | | 2x+3 | | 2 | |
24 lut 11:23
Tragos: Aga1, przyczepię się do zapisu

końcowy fragment zamiast =, powinno być
24 lut 11:26
Aga1: Masz zupełną rację.
24 lut 11:34
lukmack: dziękuje
24 lut 11:46