całeczka
Dawidooo: ∫sinx2cosx4
24 lut 01:28
Man in black: Przez części:
u'=sinx2 u = − 2cosx2
v=cosx4 v'=− 14sinx4
...= − 2cosx2 cosx4 − ∫(− 2cosx2)(− 14sinx4)dx =
= − 2cosx2 cosx4 −12 ∫cosx2 sinx4dx
do tej całki stosujesz to samo. I otrzymujesz równanie na całkę, która Cię interesuje...
Jak będzie problem to pomogę, ale spróbuj sam(−a)
24 lut 08:13
Artur z miasta Neptuna:
albo:
| | 1 | |
... = ∫2sinx4cosx4cosx4 dx = // t = cosx4 ; dt = − |
| sinx4 dx // = |
| | 4 | |
= −8∫t
2 dt =....
24 lut 08:47
Man in black: Dużo szybciej...

Nie zauważyłem tego .
24 lut 09:19
Man in black: Miałem jeszcze pomysł, żeby iloczyn rozbić na sumę sinusów. Ale to najtrudniejsza metoda −
trzeba wyprowadzić (lub znać − o zgrozo

wzory...
24 lut 09:20
Dawidooo: Dzięki wielkie
24 lut 11:38