
| 30! | |||||||||
|Ω|= | = | =435 | ||||||||
| 2!*28! |
| 10! | |||||||||
|A1|= | = | =45 | ||||||||
| 2!*8! |
| 45 | 9 | |||
P(A1)= | = | |||
| 435 | 87 |
| 200 | 40 | |||
P(A2)= | = | |||
| 435 | 87 |
| 20! | |||||||||
|A3|= | = | =190 | ||||||||
| 2!*18! |
| 190 | 38 | |||
P(A3)= | = | |||
| 435 | 87 |
| 9 | 40 | 1 | ||||
P(CH)= | *1+ | * | =... dokończ... | |||
| 87 | 87 | 2 |
| 10 | 9 | 9 | ||||
(ch, ch) z prawdopodobieństwem | * | = | ||||
| 30 | 29 | 87 |
| 10 | 20 | 20 | ||||
(ch, dz) | * | = | ||||
| 30 | 29 | 87 |
| 20 | 10 | 20 | ||||
(dz,ch) | * | = | ||||
| 30 | 29 | 87 |
| 9 | 20 | 1 | 20 | 1 | ||||||
P(ch)= | *1+ | * | + | * | =........ | |||||
| 87 | 87 | 2 | 87 | 2 |