Logarytmy
geodeta: Oblicz wartość wyrażenia
| | | | 1 | | (log515−log53√5)*(log√2 |
| +log√2128) | | | 16 | |
| |
|
| |
| | | |
23 lut 22:22
geodeta: ok już mam rozwiązanie
23 lut 22:31
23 lut 22:34
geodeta: ktoś się podszył pod mój nick

nie mam rozwiązania
23 lut 22:35
geodeta: w dalszym ciągu proszę o pomoc
23 lut 22:36
Eta:
No to działaj teraz tak , abyś miał to rozwiązanie
23 lut 22:36
Man in black: To nie byłem ja!
23 lut 22:37
geodeta: Tylko, że logarytmy to dla mnie najtrudniejszy dział. Liczyłem już to kilka razy i nie umiem...
23 lut 22:38
geodeta: Mam in black a kto powiedział, że podejrzewam ciebie o podszywanie się pod mój nick
23 lut 22:39
geodeta:
23 lut 22:44
Eta:
| | 15 | | 5 | | 1 | |
log515−log53√5= log5 |
| = |
| = √5 ⇒log5√5= log551/2= |
| |
| | 3√5 | | √5 | | 2 | |
teraz podobnie log
ab+log
ac= log
a(b*c)
| | 1 | |
log√2 |
| + log√2128 = ........... |
| | 16 | |
| | 1 | |
i log |
| −log25=........... |
| | 4 | |
dokończ.......... daj coś od siebie
23 lut 22:46
geodeta: ok. spróbuję... chociaż nie wiem czy się uda...
24 lut 10:39