matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ćwierć liczby...
geodeta:
Ćwierć liczby 2
28
jest równe a) 2
26
b)2
7
c) (
1
4
)
28
1
d)
28
2
P.S. Proszę o dokładne obliczenia
23 lut 22:17
BLAZEJ_505:
1
ćwierć to
4
1
*2{28}=
4
23 lut 22:19
BLAZEJ_505:
1
*2
28
=
4
23 lut 22:20
pigor:
...
= 2
−2
*2
28
=
2
26
, więc odpowiedź
a)
23 lut 22:23
geodeta:
Wielkie dzięki za pomoc w tym zadaniu
23 lut 22:24
Chicken:
(−70)
5
:35
5
27 wrz 16:26
Eta:
a
n
:b
n
= (a:b)
n
27 wrz 16:27