Wartości
geodeta: Wiedząc, że A=23√3+6 oraz B=163√A, wskaż wartość B
23 lut 20:53
kachamacha: B=24*(23√3+6)13=
23 lut 20:56
geodeta: no właśnie... tylko co z tym 3√3 w kwadracie
23 lut 20:59
kachamacha: 24*2√3+2=26+√3
23 lut 21:01
BLAZEJ_505: a poco chcesz to rozbijać (23√3+6)12=2√3+2
23 lut 21:01
geodeta: Nadal
√3 w kwadracie mnie przeraża
23 lut 21:02
geodeta: kachamach i BLAZEJ505 wasze odpowiedzi się różnią, coś chyba jest nie tak
23 lut 21:03
BLAZEJ_505: liczysz normalnie tak jak na potęgach
23 lut 21:04
geodeta: W odpowiedziach w książce mam 2√3+6
23 lut 21:05
BLAZEJ_505: bo ja rozpisałem tylko (23√3+6)13
23 lut 21:05
geodeta: ok. rozumiem

Sposób kachamach też jest dobry
23 lut 21:07