matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
reguła de l'hospitala
Adam:
reguła de l'Hospitala lim x−−>−
∞
xe
x
lim x−−>o+ x
sinx
bardzo proszę o pomoc
23 lut 20:13
Artur z miasta Neptuna:
x
1
lim xe
x
= lim
= H = lim
= lim −e
x
= 0
(e)
−x
−(e)
−x
23 lut 20:16