?
AgusiaA: (tgα + sinα)(ctgα+cosα )= (1+ cosα)(1+sinα)
23 lut 19:17
ICSP: | | sinα | | cosα | |
L = (tgα + sinα)(ctgα + cosα) = ( |
| + sinα)( |
| + cos} = |
| | cosα | | sinα | |
| | sinα + sinαcosα | | cosα + sinαcosα | |
( |
| )( |
| ) = |
| | cosα | | sinα | |
| | sinαcosα + sinαcos2α + sin2αcosα + sin2αcos2α | |
= |
| = 1 + cosα + sinα + cosαsinα = |
| | sinαcosα | |
= 1 + cosα + sinα(1 + cosα) = (1 + sinα)(1 + cosα) = P
c.n.u.
muszę skończyć z tym udowadnianiem od L do P ...
23 lut 19:27
Eta:
cosα≠0 i sinα≠0
| | sinα(1+cosα) | | cosα(1+sinα) | |
L= |
| * |
| =(1+cosα)(1+sinα) |
| | cosα | | sinα | |
L=P
23 lut 19:28
ICSP: Eta za nudno
23 lut 19:29
Eta:
23 lut 19:29