matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
??
AgusiaA:
sinα − cosα
sinα
− {sinα + cosα} = − (tgα + ctgα)
23 lut 19:15
Artur z miasta Neptuna:
'Zjadłeś' mianownik w drugim wyrażeniu
sinα − cosα
sin α + cos α
L =
−
=
sin α
cos α
sinαcosα − cos
2
α − sin
2
α sinαcosα
−1
=
=
sin αcosα
sinαcosα
sin
2
α + cos
2
α
−1
P = −
=
sinαcosα
sinαcosα
L = P
23 lut 20:24