dany jest trojkat prostokatny o przyprostokatnych rownych 8 i 6 cm .
Goplana: dany jest trojkat prostokatny o przyprostokatnych rownych 8 i 6 cm .obrocono go wokol jego
przeciwprostokatnej . oblicz pole powstalej bryly .ile mililitrow wody sie w niej zmiesci ?
23 lut 18:43
ja:

Dwa stozki polaczone podstawami. Wszystko jest podane
r=U{11}
Tylko podstawiac do wzorów
23 lut 18:49
ja: r=√11
23 lut 18:49
ja: Zagalopowalem się uznalem ze to kwadrat i dlatego wymaga to poprawki

rysunki mylą nawet
własne
23 lut 18:50
a:
r=4,8 cm
23 lut 18:52