proste prostopadłe
tępak^n: | | y | | x | |
Prosta |
| =− |
| jest prostopadła do prostej: |
| | 8 | | 2 | |
ma wyjść 4y−x=3 prosze o dojście do takiego wyniku
23 lut 17:19
konrad: y/8=−x/2
−8x=2y
y=−4x
| | 1 | |
każda prosta o równaniu y= |
| x+b jest do niej prostopadła |
| | 4 | |
23 lut 17:22
krystek: To wymyśl treśc dokładna aby wyszło!
23 lut 17:23
tępak^n: tzn o co Ci chodzi krystek?
23 lut 17:29
konrad: o to że nie jest możliwe dojść do rozwiązania jakie podałeś, bo nie ma wystarczającej liczby
danych
23 lut 17:31
krystek: Czy @tepakn zrozumiałeś uwagę ?
23 lut 17:38
tępak^n: no taka odpowiedz mam w ksiazce przepisalem tresc zadania z zestawu i poprawna odpowiedz
23 lut 17:42
krystek: Ale treści nie przepisałeś poprawnie!
Zapewne było ,która z prostych a) b) c) d) jest prostopadła do danej prostej.
23 lut 17:44
23 lut 17:54
krystek: I następnym razem pisz poprawnie treśc

!
23 lut 17:58