Paulina: Ktoś pomoże wyznaczyć dziedzinę?
f(x)=√23xx−1−14
23 lut 17:03
konrad: zapisz to jakoś inaczej, bo trochę nieczytelne
23 lut 17:07
Paulina: f(x)= pierwiastek z 2 do 3xx−1 −14
23 lut 17:12
23 lut 17:14
Paulina: f(x)= pierwiastek z ( 2 do (3xx−1) minus 14)
23 lut 17:20
konrad: 2 3xx−1−14 ≥0
23 lut 17:20
krystek: 23xx−1≥2−2
23 lut 17:22
Paulina: x nalezy (−∞;45>∪<2;∞) ?
23 lut 17:25
Paulina: nie przepraszam, zle przepisałam
23 lut 17:26
Paulina: x nalezy (−∞;25>∪<1;∞) ?
23 lut 17:27
konrad: przy 1 nawias otwarty
23 lut 17:30
Paulina: a no tak x−1≠0
23 lut 17:32
Paulina: Dziękuje bardzo
23 lut 17:33