matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
Ruda:
Wykaż, że ciąg o wyrazie ogólnym an=−7n−1 jest arytmetyczny a
n
+
1
− a
n
= r −7(n+1)−1 − (−7n − 1) = r −7n −7 −1 + 7n +1 = r r = −7
23 lut 16:39
krystek:
I wykazałaś.
23 lut 17:00