matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Axel:
Czy ktoś potrafi wytłumaczyć mi dlaczego r=
48
10
na niżej załączonym linku do obazka z rozwiązaniem?
http://zadane.pl/files/d23/0a1227dcb96ee36b555210b7bdcfb2ba.jpg
23 lut 15:57
ICSP:
Porównano dwa pole trójkąta prostokątnego. P
1
= U{1]{2} * 6 * 8
1
P
2
=
* 10 * r
2
P
1
= P
2
⇒ r = 4,8
23 lut 16:06