OBLICZ
axe: x5−4x3−8x2+32
23 lut 14:34
Tragos:
23 lut 14:35
ICSP: ale cio mamy obliczyć?
23 lut 14:53
axe: sory nie dokonczylem

powino byc x5−4x3−8x2+32 =0
23 lut 14:58
axe: x5−4x3−8x2+32=0
23 lut 14:59
Artur z miasta Neptuna:
no to jedziesz:
....
x
3(x
2−4) −8(x
2 − 4) = 0
(x
2−4)(x
3−8) = 0
i korzystasz ze wzorów skróconego mnożenia
23 lut 14:59
konrad: x5−4x3−8x2+32 =0
x3(x2−4)−8(x2−4)=0
dalej wiesz?
23 lut 14:59
axe: sprobuje rozwiazac i zaraz dam znac czy mi sie udalo
23 lut 15:02
axe: wyszlo mi cos takiego : (x3−8)(x2−4)=0 ale nie wiem czy to juz koniec czy jeszcze cos robic ?
23 lut 15:05
Artur z miasta Neptuna:
nie to nie jest koniec ... patrz mój wpis (14:59)
23 lut 15:23
tu turutu: (x3 − 23)(x2 − 22) = 0
rozpisz wzory skroconego mnozenia
23 lut 15:29
axe: nie wiem jak dalej robic , olewam to zadanie , dzieki za pomoc
23 lut 15:30
tu turutu: (x−2)(x2 + 2x + 4)(x − 2)(x + 2) = 0
x≠2 delta x≠2 x≠2
23 lut 15:35
23 lut 15:39