matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pochodną
tomasinho:
ile wynosi pochodna z
x
2
oraz
2
x
23 lut 14:22
Artur z miasta Neptuna:
1
1
1
1
(
x
/
2
)' = (
* x)' =
* (x)' =
* 1 =
2
2
2
2
2
−2
(
)' = (2* x
−1
)' = 2* (x
−1
)' = −2 x
−2
=
x
(x)
2
23 lut 14:24
konrad:
x
1
(
)'=(
*x)'=\frac{1}{2}
2
2
2
2
(
)'=−
x
x
2
23 lut 14:25
konrad:
1
w tym pierwszym na końcu miałobyć
...zapomniałem, że tu nie ma latexa
2
23 lut 14:26
tomasinho:
wielkie dzięki jeszcze raz, o to mi chodziło =]
23 lut 14:27