| 3 | ||
b = | a | |
| 2 |
| a√3 | ||
h = | ||
| 2 |
| 1 | a2√3 | 3 | a3√3 | |||||
V = 1/3 * Pp*H = | * | * | a = | |||||
| 3 | 4 | 2 | 8 |
| a3√3 | |
= 8√3 ⇔ a3 = 64 ⇔ a = 4 | |
| 8 |
| b | 3/2 a | 3 | ||||
tgα = | = | = | = U{3√3]{3} = √3 ⇔ α = (chyba) 60o | |||
| h | √2/2 a | √3 |
Dane:
V = 8√3
|AS| : |AB|=3:2
Szukane:
∡ADS
| |AS| | ||
tg∡ADS = | ||
| |AD| |
| 1 | ||
V= | PpH | |
| 3 |
| a2√3 | ||
Pp= | ||
| 4 |
| H | 3 | ||
= | |||
| a | 2 |
| 1 | a2√3 | |||
8√3= | H | |||
| 3 | 4 |
| H | 3 | ||
= | |||
| a | 2 |
| a√3 | 4√3 | |||
|AD|= | = | =2√3 | ||
| 2 | 2 |
| 6 | ||
czyli tg∡ADS= | =√3 | |
| 2√3 |