callka
calka: ∫sin
2xcosxdx
jak zaczac?
23 lut 12:49
Artur z miasta Neptuna:
podstawienie −−−− t= sin x; dt = cos x dx
i masz: ... = ∫t2 dt = ...
23 lut 12:50
calka: t3/3 +c
sin3x3 *1/3 ?
23 lut 12:56
Artur z miasta Neptuna:
ojjj
chyba że to x
3 u Ciebie to była taki wypadek przy pisaniu tutaj
23 lut 13:01
calka: wypadek z rozpedu
23 lut 13:02
Artur z miasta Neptuna:
oki

proponuję porobić trochę całek −−− wtedy od razu będziesz widział, gdzie i jakie podstawienie
stosować, a kiedy przez części musisz się męczyć.
23 lut 13:06
calka: znasz jakas stronke z calkami badz skrypt?
23 lut 13:08
Artur z miasta Neptuna:
ściągnij sobie zbiór ćwiczeń Skoczylas'a z analizy matematycznej
albo podaj maila
23 lut 13:10
Man in black: Albo kup − ACTA
23 lut 13:10
calka: a taki posiadam

dzieki wielkie
23 lut 13:10
Artur z miasta Neptuna:
ACTA upadła
23 lut 13:11
Artur z miasta Neptuna:
a tak obiektywnie patrząc −−− 'skoczylas' to najlepsze zbiory ćwiczeń z analizy matematycznej,
więc jak masz ... to rób z nich wszystko co się da.
23 lut 13:12
Man in black: Cała seria jest number one... Analiza, algebra, równania różniczkowe, statystyka... Wrocław się
postarał.
PS> Nie jestem z Wrocławia
23 lut 16:35