matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
na płaszczyźnie
Daniel:
Jak wyznaczyć wartości funkcji trygonometrycznych kątów ostrych powstałego trójkąta ?
23 lut 12:47
Artur z miasta Neptuna:
1
podejrzewam że prawa przyprostokątna trókąta =
kwadratu, tak?
2
tam jest kwadrat?
23 lut 12:51
Aga1:
1
Boki tego trójkąta mają długość a,
a
2
1
c
2
=a
2
+(
)
2
2
1
√
5
c=
√
a
2
+
a
2
=
a
4
2
23 lut 12:52
Daniel:
to jest kwadrat
23 lut 13:01