matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak wyliczyć q?
asia192:
16
Między liczby 3 i
wstaw trzy liczby tak, by wraz z podanymi liczbami tworzyły ciąg
2187
geometryczny.
23 lut 12:14
Aga1:
a
1
=3
16
a
5
=
2187
23 lut 12:21
Artur z miasta Neptuna:
Wskazówka
a
5
a
5
= a
1
*q
4
=> q
4
=
= ...
a
1
23 lut 12:24