matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
podaj piostasć iloczynową
mc:
podaj piostasć iloczynową F(X)=2x
2
+4x−6
23 lut 09:02
Aga1:
Oblicz Δ, x
1
, x
2
i podstaw do wzoru y=a(x−x
1
)(x−x
2
)
23 lut 09:05
mc:
wyszło mi y=2(x− (−3)) (x−1)
23 lut 09:11
Aga1:
dobrze.
23 lut 09:12