matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
Aleksandra:
a=
1
3
* 9
27
= Proszę o całe obliczenie.
22 lut 21:33
dero2005:
1
3
= 3
−1
9
27
= (3
2
)
27
= 3
2*27
= 3
54
a = 3
−1
*3
54
= 3
−1+54
= 3
53
22 lut 21:55