matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
Aleksandra:
Środkiem okręgu o równaniu x
2
+20x+y
2
−14y=0 jest punkt?
22 lut 21:29
Mateusz:
patrz mój post albo post Agi
https://matematykaszkolna.pl/forum/92477.html
22 lut 21:32
konrad:
x
2
+20x+y
2
−14y=0 x
2
+20x+100+y
2
−14y+49=149 (x+10)
2
+(y−7)
2
=149 S=(−10,7)
22 lut 21:36
Aleksandra:
dzięki
22 lut 21:36