od czego tu zacząć - bardzo proszę o pomoc.
joanna: a3−3a+2=0
22 lut 20:54
Basiek: Delty?
22 lut 20:55
Basiek: e, jednak nie. Kurczę. Nie zauwazyłam, że to 3, nie 2

Zauważ, że 1 jest pierwiastkiem wielomiany
22 lut 20:56
a:
−2 jest pierwiastkiem, zatem podziel przez a+2
22 lut 20:57
ICSP: jak jeszcze raz zobaczę ten przykład to pozabijam...
x
3 − 3x + 2 = 0
| | −3 | | 2 | |
Δ = ( |
| )2 + ( |
| )2 = −1+1 = 0 |
| | 3 | | 2 | |
x
1 =
3√2/2 =
3√1 = 1 − dwukrotny
x
2 = −2x
1 − jednokrotny
22 lut 21:26
Trivial: lolol. Chciano deltę − policzono deltę.
22 lut 21:39
Basiek: Już nigdy nie będę chciała delty!
22 lut 21:40
ICSP: Uwielbiam liczyć wyróżnik
22 lut 21:41
Trivial: Ale i tak masz błąd muahekekkeha!
22 lut 21:41
ICSP: gdzie
22 lut 21:42
ICSP: omg
pierwsze jest do trzeciej a nie do drugiej xD
22 lut 21:43
Basiek: ^^ Witaj w moim świecie. Okulistę trzeba wezwać.
22 lut 21:43
Trivial: No i co teraz zrobisz.

Chyba nie pousuwasz wszystkich postów.
22 lut 21:45
Basiek: Mój też, mój też!
22 lut 21:45
ICSP: Przyznam się do błędu i zrobie tak :
| | −3 | | 2 | |
Δ = ( |
| )3 + ( |
| ) 2 = 0 − poprawny zapis |
| | 3 | | 2 | |
22 lut 21:46
ICSP: i nie będę usuwał postów tylko dlatego że zrobiłem bład xD
22 lut 21:47
BLAZEJ_505: Basiek niestety już niektórzy noszą okulary −1,25 D i −1,5 D. A następna wizyta już w
czerwcu dokładnie 29 czyli w dzień końca szkoły


A I witam
wszystkich
22 lut 21:47
Basiek: @Błażej, to chyba lepsze oczyska masz od moich! Tylko ja okularów nie noszę, bo je gubię cały
czas.
22 lut 21:49
BLAZEJ_505: ale coś czuję że szykują się grubsze szkiełka
22 lut 21:50
Basiek: Okulary to podobno nie koniec świata.

To jest +20 do inteligencji. Pamiętaj

Czasem zakładam, jak potrzebuję wyglądać mądrzej tudzież troszkę starzej.
22 lut 21:51
BLAZEJ_505: a ja noszę cały czas


a z tym postarzaniem to się nie spiesz
22 lut 21:53
Basiek: Jakbyś wyglądał na słit 15 lub mniej, to by Ci się spieszyło.

A ludzi, którzy noszą okulary
(i o nich nie zapominają) na swój sposób podziwiam
22 lut 21:54
BLAZEJ_505: a szukałaś okularów mając je na nosie? bo ja tak

już kilka razy
dodam jeszcze do tego że powinny byc wyczyszczone
22 lut 21:56
Basiek: Na nosie... też, kilkakrotnie. Ja ogólnie wszystko gubię, zawsze. A okulary nosiłam rzadko, bo
zawsze zapominałam założyć... , w rezultacie w ciągu 3 lat "noszenia" okularów, ubrałam
je−uwaga− z 10 razy. Dalej nikt nie wie, że jestem okularnicą.
22 lut 21:57
BLAZEJ_505: to czuję się wyróżniony
22 lut 21:59
Basiek: Czuj, czuj

Jak fizyka?
22 lut 22:00
BLAZEJ_505: jeszcze leży sobie w szafie i jak na razie nie woła jeść
22 lut 22:02
Basiek: Aha... to tak jak matura.

Super.
22 lut 22:03
BLAZEJ_505: jutro jadę udzielać korków z matematyki, poziom podstawowy w LO klasa I
22 lut 22:05
Trivial:
Liceum. Chciałbym cofnąć się w czasie.

Ile było wtedy wolnego.....
22 lut 22:05
BLAZEJ_505: po prostu MTB
22 lut 22:06
Basiek: Chciałabym skończyć swoją edukację...

Byłoby tyle wolnego!
22 lut 22:07
Trivial: No to skończ.
22 lut 22:08
BLAZEJ_505: ale tak się nie da, człowiek uczy się przez całe życie
22 lut 22:08
Basiek: Nauka≠ Edukacja − chyba.

Hm, ale nie mogę być bezrobotna całe życie. Chyba.
22 lut 22:09
BLAZEJ_505: "we don't need no education"
22 lut 22:13
Basiek: Potrzebuję odpowiednich papierków, prawdę powiedziawszy. Chyba jak większość.
[Nadużywam słowa "chyba", muszę coś z tym zrobić]
22 lut 22:15
Trivial: Przynajmniej nie nadużywasz słowa 'zatem'.
22 lut 22:17
BLAZEJ_505: uczysz się po świstek który tak i tak może nie dać ci dobrej roboty
22 lut 22:17
Trivial: Papierek nie zawsze zapewnia pracę.
Chyba o tym wiesz.
22 lut 22:17
Basiek: Oczywiście. Tylko bez papierka nie mam szans na żadną.
Zatem chyba nie mam wyboru.
Jeszcze tylko 5 lat, jak dobrze pójdzie.
22 lut 22:18
BLAZEJ_505: Chyba o tym wiem, a
zatem trzeba mieć umiejętności i "wielkie plecy"
22 lut 22:19