matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz równanie
borys:
π
√
3
oblicz równanie sin(2x+
)=
3
2
znajdź wzór na rozwiązanie równania sinx=sinx z góry dzięki
22 lut 20:17
Mila:
π
π
π
π
2x+
=
+2kπ ⋁ 2x+
=π−
+2kπ
3
3
3
3
oblicz x
22 lut 21:20
stefan:
ok, dziękuje bardzo
w sumie tak miałem ale nie byłem pewny. Pozdro
23 lut 08:59