pomocy
kkkkkkkkkkkk: uprosc wyrazenie
22 lut 20:08
Tragos: x2 − 9 = x2 − 32 = (x−3)(x+3)
x3 − 3x2 = x2(x − 3)
22 lut 20:09
pigor: ... np. tak :
| x2−9 | | (x−3)(x+3) | | x+3 | |
| = |
| = |
| i x≠0 i x≠3 . ...  |
| x3−3x2 | | x2(x−3) | | x2 | |
22 lut 20:13
22 lut 20:15
kkkkkkkkkkkk: oooo o to chodzilo

dzieki
22 lut 20:15
pigor: , ...

jeśli tak jak mówisz, to w mianowniku twojego przykładu powinien być znak + (plus) ,
albo odpowiedź zła
22 lut 20:18
pigor: , ...

jeśli tak jak mówisz, to w mianowniku twojego przykładu powinien być znak + (plus) ,
albo odpowiedź zła
22 lut 20:19
kkkkkkkkkkkk: a to jak zrobic
| x2+9x=8 | | x+1 | |
| ma wyjsc |
| |
| 2x+16 | | 2 | |
22 lut 20:24
kkkkkkkkkkkk: ja zle napisalam

dobrze Ci wyszlo
22 lut 20:25
Tragos: licznik przedstaw w postaci iloczynowej, w tym celu policz Δ oraz x1, x2
w mianowniku wyciągnij 2
22 lut 20:26
BLAZEJ_505: pomnóż przez mianownik
22 lut 20:26
22 lut 20:27
kkkkkkkkkkkk: tragos dzieki
22 lut 20:31