matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
kkkkkkkkkkkk:
Podaj wzor proporcjonalnoscie odwrotnej y=
a
x
, jesli do jej wykresu nalezy punkt A a) A(
√
3
,
√
6
)
22 lut 19:46
krystek:
podstaw za x=
√
3
za y=
√
6
i oblicz a
22 lut 19:47
kkkkkkkkkkkk:
wychodzi mi 3
√
2
a ma wyjsc 2
√
3
22 lut 19:54