odczytaj z wykresu
lukasz:

odczytaj z wykresy funkcji :
−dziedzine funkcji
− zbior wartosci
− najmniejsza i najwieksza wartosc
− miejsca zerowe
− zbior argumentow dla ktorych funkcja przyjmuje wartosci dodatnie
− zbior argumentow dla ktorych funkcja przyjmuje wartosci wujemne
− przedziały monotoniczności
− lbe rozwiazan równania f(x) = m gdzie m ε R
22 lut 19:35
BLAZEJ_505: 1. D=R
2. Y=<−2,∞)
3.fmax=+∞ fmin=−2
4.f(x)=0⇔ x∊{−3,0}
5.f(x)>0⇔x∊(−∞,−2)∪(0,+∞)
6.f(x)<0⇔x∊(−2,0)
7. maleje w przedziale x∊(−∞,−1>
rośnie w przedziale x∊<−1,1>
jest stała w przedziale x∊<1,+∞)
tylko nie wiem czy dobrze odczytałem bo ten wykres jest nieczytelny
22 lut 19:44