funkcje
lusi: wyznacz miejsce zerowe
22 lut 19:11
think: czyli rozwiąż równanie
f(x) = 0
jeśli nie potrafisz skorzystać ze wzorów skróconego mnożenia, to zawsze możesz policzyć z delty
i pierwiastków...
22 lut 19:12
Eta:
f(x)=0 ⇔ x2 −9=0 ⇔ (x−3)(x+3)=0
x= 3 ∊N v x= −3 ∉ N
22 lut 19:13
pigor: ... daj sobie spokój z "deltą" w pamięci widać, że
x=3 lub
x=−3 podstaw sobie
to zobaczysz . ...
22 lut 19:17
Basiek: Delta to sens życia każdego licealisty,
Pigorze
22 lut 19:19
think:
pigor ja mogę dać sobie spokój, bo ja też widzę to rozwiązanie, ale podaję jak najwięcej
opcji rozwiązującemu aby sam mógł zdecydować co jest mu bliższe
22 lut 19:21