granice funkcji
morrigan: Mam do policzenia granice:
| | 3n2 + 6 | |
lim n→∞ ( |
| )3n2 |
| | 3n2 + 4 | |
Z góry dziękuję za pomoc
22 lut 18:52
Trivial:
Pierwsza granica to granica z 'e'.
| | 3n2+6 | | 3n2+4 + 2 | | 2 | |
Wskazówka: |
| = |
| = 1 + |
| . |
| | 3n2+4 | | 3n2+4 | | 3n2+4 | |
Druga granica − nawet nie ma co liczyć [
∞ + 0] = ...
22 lut 19:05
morrigan: a mogłabym mieć prośbę o rozpisanie tej pierwszej jak dla kompletnego matematycznego laika....

co do drugiej granicy... czyli rozumiem ze nie trzeba robić żadnych przekształceń...
22 lut 19:14