ciągi
Magda: Podaj ogólny wyraz ciągu zdefiniowanego rekurencyjnie:
a
1 = 7
a
n+1 = a
n + 3 n≥1
spięte jest to klamerką, której zrobic nie umiem
22 lut 18:44
Eta:
a1=7
a2= a1+3 = 10
a3=a2+3 = 13
a4=a3+3= 16
7,10,13,16,.......... jaki to ciąg?
an= ..........
22 lut 18:53
Magda: an=7+..
i tu się zaczynają schody.
ale jestem ciemna ; o
22 lut 19:01
Trivial:
a
n+1 − a
n = 3 → r = 3.
a
1 masz podane.
22 lut 19:02
Mateusz:
Hmm a miałaś już coś takiego jak ciąg arytmetyczny

?
22 lut 19:02
Magda: a co to jest to 'r'?
22 lut 19:02
Trivial: różnica ciągu arytmetycznego?
22 lut 19:03
Magda: miałam, tzn. nie miałam.
bo od tygodnia nie byłam w szkole i jeszcze jakiś tydzień mnie nie będzie.
22 lut 19:03
22 lut 19:07